Zwembaden & Zwemvijvers

Een zwembad of zwemvijver is een unieke en waardevolle toevoeging aan uw tuin. Met onze expertise in zwembadbouw kunnen wij uw tuin transformeren tot een luxueuze oase. Of u nu op zoek bent naar een klassiek rechthoekig zwembad, een modern vormgegeven zwembad of een natuurlijk ogend biologisch zwembad, wij hebben de kennis en het vakmanschap om een zwembad te creëren dat perfect aansluit bij uw wensen. Van het grondwerk en de waterbehandeling tot de afwerking en het integreren van eventuele extra functies, zoals een waterval of verlichting, wij zorgen voor een zorgvuldige planning en uitvoering om uw ideale zwembad te realiseren.

De voor- en nadelen van een zwembad en zwemvijver

1. Zwembad

Een zwembad is natuurlijk een fantastische toevoeging aan uw tuin. Zwemmen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging en daarmee goed voor uw gezondheid. Daarnaast biedt het ook een plek om te ontspannen en te genieten van een heerlijk verfrissende duik. In veel gevallen zorgt een zwembad ook voor een unieke & luxe uitstraling aan uw woning, wat vaak resulteert in een waarde verhoging uw woning. Daartegenover komt er wel wat onderhoud bij kijken, zo dient een zwembad periodiek te worden onderhouden. Van Engelen Tuinprojecten zal u voorzien van een passend advies dat het meest geschikt is voor in uw situatie.

2. Zwemvijver

Zwemvijvers zijn de laatste jaren ook steeds populairder geworden. Dit komt onder andere door de natuurlijke uitstraling van zo’n zwemvijver. Deze creëert namelijk een omgeving die past bij de natuur. Ze bevatten ook plantenfilters en biologische processen om het water schoon te houden (zonder gebruik van chemicaliën). Daarnaast vind er ook geen irritatie plaats van chloor omdat het helemaal natuurlijk is aangelegd. Ook hebben zwemvijvers over het algemeen lagere kosten dan het plaatsen van een zwembad. In tegenstelling tot een zwembad is het onderhoud ook heel erg beperkt bij een zwemvijver, zo dient er eens in de zoveel tijd alleen de beplating te worden gesnoeid. Een nadeel van een zwemvijver is wel dat dat de temperatuur niet kan worden aangepast zoals bij een zwembad.

Zwembad of zwemvijver laten aanleggen door van Engelen Tuinprojecten

Bij Van Engelen Tuinprojecten streven we altijd naar hoogwaardige kwaliteit en klanttevredenheid. Wij werken met betrouwbare materialen en gebruiken de nieuwste technieken om duurzame en goed functionerende zwembaden en zwemvijvers te realiseren. Ons team van deskundige vakmensen begeleidt u gedurende het hele proces, vanaf het ontwerp tot aan de oplevering, om ervoor te zorgen dat uw zwembad of zwemvijver aan al uw verwachtingen zal voldoen.